Tillbaka till webinar-kalendern

Näin kilpailutat arkkitehtuurivälineen

06.10.2022 09:00 - 10:00

Oletko saanut tehtäväksesi arkkitehtuurivälineen kilpailutuksen ja pohdit miten kannattaa edetä? Onnistuneen kilpailutuksen edellytyksenä ovat hyvin tehdyt pohjatyöt. Jos lähdet ostamaan sikaa säkissä, niin luultavasti saat jotain mikä suunnilleen vastaa organisaatiosi tarpeita – tai sitten saat jotain millä ette oikeastaan tee juuri mitään. Pahimmillaan sitoudutte useaksi vuodeksi maksamaan kalliita lisenssejä välineestä, jota kukaan ei käytä.

Tärkein pohjatyö ennen kilpailutusta on markkinoihin perehtyminen; millaisia välinekategorioita on olemassa? Mitä toiminnallisuuksia on missäkin kategoriassa ja missä hintaluokissa eri välineet liikkuvat? Toisaalta pitää ymmärtää myös oman organisaation tarpeet; tarvitaanko tesla vai riittäisikö toyota? Ja toisaalta on hyvä tiedostaa myös realiteetit eli mitä väline saa käytännössä maksaa. (Johto ei välttämättä ole valmis maksamaan ihan tolkuttomasti välineestä, jota käyttää pari henkilöä piirtelyyn oman ajattelunsa jäsentämiseksi.)  Ennen kilpailutusta tehtävästä pohjatyöstä saat hyviä vinkkejä Eetu Niemen pitämästä webinaarista ’Näin valitset arkkitehtuurivälineen’.  Vaikka edessä olisikin kilpailutus, niin on hyvä ymmärtää millaisia vaihtoehtoja on olemassa ja tehdä haarukointia siitä minkä tyyppinen väline on organisaatiosi tarpeita vastaava. Siltä pohjalta on sitten paljon helpompi miettiä, millaisilla kilpailutuskriteereillä voit erotella ko. kategorian välineitä tulevassa kilpailutuksessa. Ennen hankinnan käynnistämistä kannattaa myös käyttää hieman aikaa eri hinnoittelumalleihin tutustumiseen. Tarjouspyynnön hintaliitteen tekeminen saattaa nimittäin osoittautua yllättävän kimurantiksi….

Tästä webinaarista saat käytännön vinkkejä siihen millä stepeillä edetä kilpailutuksessa ja miten saat sen tuloksena suurimmalla todennäköisyydellä sitä mitä organisaatiosi tarvitsee. Käyn webinaarissa läpi myös muutamia esimerkkejä siitä, mikä voi kilpailutuksessa mennä pieleen eli mitkä mahdollisesti ovat ne yleisimmät kilpailutuksen sudenkuopat.

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 Näin kilpailutat arkkitehtuurivälineen. Puhuja: Anu Ylä-Pietilä, FM, Senior Consultant (Coala)

Anu on tehnyt pitkän uran julkishallinnossa arkkitehtuurin ja kehittämistoimintojen parissa. Kokonaisarkkitehtuuritoiminnon pystyttäminen ja ennen kaikkea sen toimivana pitäminen ovat Anun ydinosaamista. Kokonaisarkkitehtuurin mallintamisessa Anu pystyy pureutumaan oleelliseen ja arkkitehtuurin viestintä eri sidosryhmille on hänen erityinen vahvuutensa.  Anun mielenkiinnon kohteena ja tavoitteena on yhdistää tulevaisuudessa kokonaisarkkitehtuuri muihin tulokulmiin ja viitekehyksiin – sen sijaan että asioita tehtäisiin laput silmillä omissa siiloissaan.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

för att se inspelningen av detta webinar
Näin kilpailutat arkkitehtuurivälineen
06.10.2022 09:00 - 10:00

Mer information


Leverantörer

product search