On vain kahdenlaisia yrityksiä: ne, joihin on hyökätty, ja ne, joihin tullaan hyökkäämään.
Tapahtumapaikkana 31.1.2019 klo 8.00 – 16.00 on Helsingin Messukeskus. Sisäänkäynti tapahtumaan Messukeskuksen eteläisen pääsisäänkäynnin kautta (Messuaukio 1, 00520 Helsinki). Ovet avataan klo 8.00.
Turvallisuuskysymykset ovat muodostuneet yhä tärkeämmäksi teemaksi niin yrityksissä kuin laajemmin yhteiskunnassa. Tieto- ja kyberturvan sekä informaatiovaikuttamisen kysymykset koskettavat yhtä lailla liike-elämän strategioita, EU:n linjauksia, Suomen poliittista päätöksentekoa ja kaupunkikulttuurin kehitystä kuin kansalaisen normaalia arkea.
Vuosituhannen alussa koettiin poliittisilta ja symbolisilta vaikutuksiltaan merkittävä 9/11 ja New Yorkin kaksoistornien tuhoutuminen. On kuvaavaa, että puhe epävarmuudesta ja riskien hallinnasta on sen jälkeen yleistynyt eri puolilla maailmaa. Niin terrorismi kuin erilaiset turbulenssit, VUCA-ilmiöt ja ”mustat joutsenet” ovat kuuluneet keskeisesti viime vuosien aikalaiskuvastoon ja -keskusteluun.
Digitalisaation ohella kyberturvallisuus (cyber security) on ollut viime vuosina runsaasti esillä julkisessa keskustelussa ja eri organisaatioiden strategisessa suunnittelussa. Omat keskeiset haasteensa globaalissa, hyperkytkeytyneessä ajassa liittyvät juuri turvallisuuskysymyksiin. Nyky-yhteiskunnassa globaalit riskit ja yllättävätkin syyseuraus-ketjut ovat ilmeiset.
Jo viime vuosituhannen puolella puhuttiin riskiyhteiskunnasta. Digitaalisen kyberajan riskit ja mahdollisuudet eroavat kuitenkin teollisen ajan haasteista ja kipukohdista. Ero historiaan on se, että mahdollinen hyökkääjä voi nykypäivänä sijaita fyysisesti lähellä (esim. naapurikorttelissa) tai kaukana (esim. toisella mantereella).
Jatkuva puhe turvallisuudesta ja sen merkityksestä on omiaan myös aiheuttamaan tulevaisuuspelkoa ja -paranoiaa. Demokraattisen yhteiskunnan haasteena on säilyttää sellainen vapauden tila ja turvallisuuden tunne, jossa kansalaiset voivat luottaa tulevaisuuteen ja teknologiaan ja jossa levolliset askelmerkit ovat mahdollisia. Sosiotekninen murros on mahdollisuus, johon liittyy kuitenkin paljon riskejä ja ongelmakohtia.
On oireellista, että juuri kyberturvallisuus on noussut digitaalisuuden ja verkostoyhteiskunnan aikakaudella yhdeksi ajankohtaiseksi keskustelunaiheeksi. Pohjoismaat olivat toisen maailmansodan jälkeen poikkeuksellisen rauhallisia alueita. Millainen on tilanne nyt tai ylihuomenna?
Lähivuosien avainkysymys kuuluu: miten varautua kybermaailman haasteisiin, mahdollisuuksiin ja pullonkauloihin? Kuinka tieto- ja kyberturvakysymyksissä ollaan mahdollisimman tukevalla jäällä? Kuinka erilaisten aikalaispelkojen ja -uhkakuvien keskellä yritys, organisaatio, kansalainen ja kuluttaja voivat tuntea olonsa mahdollisimman turvalliseksi, levolliseksi ja tulevaisuususkoiseksi?
(Teksti perustuu Dr. Sam Inkisen tutkimustyöhön ja tuotantoon.)
Kenelle?
Toimitusjohtajille, liiketoimintapäättäjille, julkisen sektorin päättäjille, tietoturva- ja riskienhallinta-asiantuntijoille ja turvallisuuspäälliköille suunnattu kyberturvallisuuden tapahtuma Suomen vaikuttavimpien kyberturvallisuusasiantuntijoiden johdolla.
Osallistumishinnat:
– 1 osallistuja: 390e + alv24% /henkilö
– Ryhmä, 3 hlö: 320e + alv24% / henkilö, yhteensä 960e + alv24%
– Ryhmä, 5 hlö: 290e + alv24% / henkilö, yhteensä 1450 + alv24%
Tapahtuman juontajana on Danita Westphal.
Osallistumisen voi peruuttaa veloituksetta kolme (3) viikkoa ennen tapahtuman alkua. Tämän jälkeen ei osallistumista voi peruuttaa, mutta jos et itse pääse tapahtumaan, voit lähettää sijastasi toisen henkilön. Peruutusehdot koskevat myös sairastapauksia. Peruutuksista tulee olla yhteydessä info@oppia.fi tai Katri Heikkinen p. +358 44 706 66 67.