Mindfulness 8 viikon intensiivikurssi

Kesto: 4.0 pv
Kurssin hinnoittelu

Tuotekuvaus

Mindfulness – 4 tapaamisen, 8 viikon intensiivikurssi hyvinvointiin tai  8 etätapaamisen kurssi hyvinvointiin

Tämä kurssi on mahdollista tilata organisaatiollesi, keräämällesi ryhmälle tai yksilölle myös etänä toteutettavana kurssina. Kurssilla voi tällöin olla tapaamiset joka viikko a 1,5h, jossa on mukana tiedollista osuutta, keskustelua ja  yhteisiä mindfulness harjoituksia ja pohdintahetkiä oman mindfulness ohjaajan kanssa Zoomin tai Teamsin välityksellä. Pyydä tästä itsellesi tarjous: info@luotain.net. Hintaan vaikuttaa ryhmän koko.

Mindfulness on tutkitusti tehokas menetelmä stressin lievittämiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Mindfulness eli tietoinen hyväksyvä läsnäolo opettaa sinua kiinnittämään huomiosi siihen, mikä on tässä hetkessä – ympäristössä, mielessä, kehossa, muissa ihmisissä. Murehtivat ajatukset vähenevät, virkeys lisääntyy ja energiaa ei valu turhaan. Mindfulness-harjoittelu auttaa tutkitusti esimerkiksi stressin hallinnassa, elämän mielekkyyden parantamisessa sekä ihmissuhdetaidoissa ja esim. asiakastyössä.

Kurssi koostuu 4 tapaamisesta sekä itsenäisestä päivittäisestä n. 0,5 tunnin harjoittelusta äänitteiden avulla.

Kurssi sisältää:

  • Teoriatietoa ja tutkimustuloksia mindfulnessin vaikutuksesta ihmisen hyvinvointiin
  • Teemat: Mindfulness harjoitusten luonne, aivotutkimus, tunnetaidot/vahvuudet,  mindfulness asenne, myötätunto itseä kohtaan, mindfulness työelämässä, mindfulness arjessa
  • Erilaisia mindfulnessharjoituksia
  • Mindfulness intensiivikurssi-äänitteet oman harjoittelun tueksi

Valmentaja: Luotaimen mindfulness -ohjaaja Tuula Kiuru-Ahvonen

Valmennusta järjestetään avoimena koulutuksena ja myös räätälöitynä yrityskohtaisesti.

 

Mitä mindfulness on?

Mindfulness, suomeksi tietoisuustaito, on harjoitusmenetelmä, jota on tutkittu ja käytetty länsimaisen lääketieteen piirissä jo noin neljänkymmenen vuoden ajan. Harjoitusten pohjana on Massachusettsin yliopistossa 1970-luvulla kehitetty 8 viikon stressinhallintaohjelma MBSR, Mindfulness Based Stress Reduction (tietoisuustaitoon perustuva stressinhallinta). Ohjelmaa sovelletaan nykyään monissa maissa mm. terveydenhoidossa, työelämässä, kouluissa, sekä puolustus- ja poliisivoimissa. Harjoitusten vaikuttavuus on todettu useissa tutkimuksissa vuosikymmenten aikana, ja tutkimusmenetelmien kehittyessä uutta tietoa saadaan koko ajan.

Mindfulness on pysähtymistä havainnoimaan nykyhetkeä sellaisena kuin se on, arvostelematta ja koettamatta muuttaa sitä. Pysähtyminen tutustuttaa oman mielen toimintaan: huomaamme automaattiset reagointitapamme, ja saamme mahdollisuuden valita toisin. Muodoltaan yksinkertaisissa harjoituksissa käytetään apuna mm. hengitystä, aistihavaintoja ja kehon tuntemuksia.

Säännölliset harjoitukset kehittävät stressinhallintaa, keskittymiskykyä ja tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Stressin hallinnassa on keskeistä huomata ne stressitekijät, joihin voimme itse vaikuttaa. Mindfulness-harjoittelulla voimme vähentää mielen taipumusta murehtia mennyttä tai tulevaa ja takertua negatiiviisiin ajatuksiin ja tulkintoihin. Nykyajan jatkuvassa tieto- ja ärsyketulvassa ja kiireisessä työelämässä on myös tärkeää kyetä hallitsemaan huomiotaan. Harjoittelu auttaa keskittymään olennaiseen ja tekemään viisaampia valintoja. Tunnetaidot ovat tärkeä osa stressinhallintaa, ja tarvitsemme niitä myös vuorovaikutustilanteissa.

Mindfulness-harjoittelulla on fysiologisia vaikutuksia. Säännöllinen harjoittelu voi tutkitusti lievittää monia stressiperäisiä kehon oireita (verenpaine, vatsa- ja suolisto-oireet, univaikeudet, erilaiset kiputilat), sekä auttaa kroonisen kivun hoidossa.

Mindfulness on ollut jo pitkään aivotutkijoiden mielenkiinnon kohteena. Pitkäaikaisen harjoittamisen on todettu vaikuttavan mm. aivojen sähköiseen toimintaan sekä aivokuoren rakenteeseen, autonomisen hermoston toimintaan ja hormonitoimintoihin. Kun muutamme tapaamme reagoida aistiärsykkeisiin ja ajatuksiin, aivoissa aktivoituvat uudet hermoyhteydet. Harjoittelu vaikuttaa myönteisesti mm. etuaivokuoreen, joka on keskeinen alue asioiden tietoisen käsittelyn, keskittymiskyvyn, tunteiden säätelyn, reagoinnin joustavuuden ja sosiaalisten taitojen kannalta.



Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!