Webinaarikalenteriin

Kokonaisarkkitehtuurin suhde organisaation muihin tekemisiin

07.12.2023 09:00 - 10:00

Organisaatiossasi on monenlaista kokonaisarkkitehtuuria sivuavaa tekemistä, kuten projektitoimisto, ketterä kehittäminen, operatiivisen IT:n pyörittäminen eli IT-palvelunhallinta. Osa näistä on ollut olemassa ennen kuin ”kokonaisarkkitehtuuri tuli taloon” ja uusia menetelmiä tulee koko ajan lisää. Mikään toiminto ei siis toimi tyhjiössä, vaan työnjaosta on sovittava. ”Kaikki tarpeelliset asiat tehdään kerran ja vain kerran” kuulostaa yksinkertaiselta, mutta on yllättävän vaikeaa käytännössä. Työnjaon lisäksi on sovittava tietojen vaihdosta. Missä on ylläpidetty tietojärjestelmäsalkku? ServiceNow:ssa vai kokonaisarkkitehtuurissa? Kuka ylläpitää prosessikarttaa? Laatujärjestelmän omistaja vai toiminta-arkkitehti? Mihin kokonaisarkkitehtuuri päättyy ja mistä ketterät projektit alkavat?

Kokonaisarkkitehtuurin asemointiin sopii kehittämämme ”Coalan kukkanen”. Nimeään se ei ole saanut mainostoimistolta, vaan kukkasmaisesta ulkomuodostaan. Tämä webinaari syventää hallintamalli-webinaarissa kerrottuja asioita ja tutustuttaa sinut Coalan kukkasen käyttötapaan.

Aikataulu:
8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-10:00 Kokonaisarkkitehtuurin suhde organisaation muihin tekemisiin. Puhuja: Anna Aaltonen, Senior Consultant (Coala)

Annan arkkitehtuurikokemus ja -osaaminen on poikkeuksellisen laaja, jo yli 20 vuoden ajalta. Eri kokoiset organisaatiot, arkkitehtuurin käyttökohteet sekä varsinainen mallinnustyö ovat kaikki tulleet tutuiksi. Koulutuspalautteissa kiitosta tulee käytännönläheisistä esimerkeistä ja hyvistä vinkeistä. Mieluisin haaste Annalle on kuitenkin ottaa epämääräinen möhkäle käsiteltäväksi ja jäsentää se toteuttamiskelpoiseksi etenemissuunnitelmaksi.


HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

 

Toimiva kokonaisarkkitehtuurin hallintamalli, 31.8.2023, OPPIA (GOTOWEBINAR)
KUUNTELE

katsoaksesi webinaarin tallenteen.
Kokonaisarkkitehtuurin suhde organisaation muihin tekemisiin
07.12.2023 09:00 - 10:00

Lisätietoja
elina.erkkila@coala.fi
0503004154