Webinaarikalenteriin

ArchiMate mallinnuskieli ja mallinnustapa

14.09.2023 09:00 - 10:00

Kokonaisarkkitehtuurin tekeminen saattaa kuulostaa työläältä. Ja työlääksi se muuttuukin, jos sisältöä ei rajata ja yhteisiä pelisääntöjä ei sovita. Miten mallintamisessa pääsee siis liikkeelle?

Yksi olennainen asia on määritellä mallinnustapa ja kokonaisarkkitehtuurin minimisisältö, jota kohti pyritään. Eli kuvataan ensin se kaikista olennaisin, kuten toimijat, palvelut, prosessit, tietojärjestelmät ja tiedot tiettyine riippuvuuksineen. Olennainen osa mallinnustapaa on myös käytettävä kuvauskieli. ArchiMate on todella laajasti käytetty kieli, josta löytyy työkalut peruskuvausten tekemiseen. Tämä kaikki kuvataan organisaation omaan mallinnuskäsikirjaan!

Tule webinaariin kuulemaan perusteet ArchiMatella mallintamisesta ja siitä, mitä kaikkea mallinnuskäsikirjaan kannattaisi sisällyttää.

Aikataulu:

8.45-9.00 Liittyminen webinaariin
9.00-9.45 ArchiMate mallinnuskieli ja mallinnustapa. Puhuja: Vilja Kurkinen, Senior Consultant (Coala)

Vilja on Coalan ArchiMate kouluttaja, hän pitää sekä avoimia että asiakaskohtaisia koulutuksia. Erilaisissa asiakasprojekteissa Vilja on päässyt suunnittelemaan monenlaisten organisaatioiden mallinnustapaa ja laatimaan mallinnuskäsikirjoja. Standardoiduista mallinnuskielistä tutuin on ArchiMate ja Vilja onkin ArchiMate® 3 Practitioner sertifioitu.

HUOM! Webinaari on mahdollista katsoa myös jälkitallenteena, jos et pääse mukaan live-lähetykseen. Muista rekisteröityä ensin Oppia.fin käyttäjäksi.

Coala on yksi Oppia.fi kouluttajakumppaneista. Tutustu Coalan koulutustarjontaan TÄÄLTÄ

katsoaksesi webinaarin tallenteen.
ArchiMate mallinnuskieli ja mallinnustapa
14.09.2023 09:00 - 10:00

Lisätietoja
elina.erkkila@coala.fi
0503004154