Käytännön toiminnallinen arkkitehtuuri (online)

Kesto: 0.5 pv , Opetuskieli: suomi, Materiaalikieli: englanti, Materiaali: pdf
Käytännön toiminnallinen arkkitehtuuri (online), ei tenttiä
1.00 Kpl
Käytännön toiminnallinen arkkitehtuuri (0.5 pv), 27.09.2023
1.00 Kpl
Käytännön toiminnallinen arkkitehtuuri (0.5 pv), 27.09.2023
1.00 Kpl
Käytännön toiminnallinen arkkitehtuuri (0.5 pv), 27.09.2023
1.00 Kpl
Käytännön toiminnallinen arkkitehtuuri (0.5 pv), 27.09.2023
1960 €
+ alv.. 24%.
Oppiasopimushinta: 392,00€
*) Kurssin viimeinen ilmoittautumispäivä on ylittynyt. Jätäthän yhteydenottopyynnön, jos haluat jälki-ilmoittautua tälle kurssille.

Tuotekuvaus

Hyvä ja vaikutuksellinen palvelujohtaminen edellyttää syvällistä teknologian ja toiminnan välisten riippuvuuksien ymmärtämistä. Toiminnallinen arkkitehtuuri antaa työkaluja näiden arvoketjujen kuvaamiseen ja hyödyntämiseen.

Toiminnallinen arkkitehtuuri -auttaa ymmärtämään liiketoimintasovellusten toiminnallisuuksia sekä näillä hallittavia liiketoimintakriittisiä tieto-objekteja ja relaatioita. Toiminnallisen arkkitehtuurin kuvaustapaa voi käyttää hyväksi tietojärjestelmien hankinnoissa vaatimusmäärittelyn helpottamiseen, Master data-projekteissa dataympäristön ymmärtämiseen ja yleisesti kuvaamaan mahdollisimman yksinkertaisesti muuten hyvin komplekseja järjestelmiä

Käytännön toiminnallinen arkkitehtuuri – koulutuksen aikana osallistujat oppivat hyödyntämään IT4IT:sta tuttua notaatiota ja toiminnallisen arkkitehtuurin kuvaustapaa.

Mistä tässä on Kyse?

Käytännön toiminnallinen arkkitehtuuri -koulutus syntyi havainnosta, että IT4IT:n esittelemä toiminnallisen arkkitehtuurin kuvaustapa on organisaatioissa liian vähän hyödynnetty. Moni organisaatio hyötyisi varmasti tästä erinomaisesta kuvaustavasta ja se kannattaisi ehdottomasti lisätä osaksi palveluorganisaation arkkitehtuuri- ja kommunikaatiotyökalupakkia. Toisaalta asiantuntijoiden kalenterit voivat olla hyvin täynnä ja aikaa aiheeseen tutustumiseen voi olla vaikea löytää.

Koulutuksen aikana osallistujille esitellään puolen päivän tiiviissä paketissa toiminnallisen arkkitehtuurin keskeiset periaatteet sekä opetetaan toiminnallisen arkkitehtuurin dokumentointia harjoitustehtävien avulla.

Ja mikä tärkeintä: Käytännön toiminnallinen arkkitehtuuri -koulutuksessa opitaan soveltamaan teoriaa käytäntöön.

Koulutustoteutukset ja -sisältö?

Puolen päivän mittainen koulutus koostuu lyhyen luentomuotoisen opetuksen lisäksi joukosta harjoitustehtäviä. Koulutus sisältää seuraavat asiat:

  • Toiminnallisen arkkitehtuurin periaatteet
  • Liiketoimintajärjestämäarkkitehtuuri
  • Toiminnallisen arkkitehtuurin dokumentointi
  • Käyttötapauksiin perustuvat harjoitustehtävät

Kenelle koulutus on tarkoitettu?

Koulutus on tarkoitettu sähköisiä palveluita tarjoavien organisaatioiden palveluiden suunnittelun, tuotannon tai johtamisen parissa työskenteleville henkilöille. Tyypillisiä koulutukseen osallistuvien henkilöiden työrooleja ovat:

  • Palveluarkkitehdit
  • Järjestelmäarkkitehdit
  • Palvelutuotteistajat ja -suunnittelijat
  • Palveluliiketoiminnan konsultit


Ohjelma

Päivämäärä Aloitusaika Lopetusaika Huom!
27.09.202312:0015:30
Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin 14 päivää ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!