Lead Auditor -pääarvioijakoulutus

Kesto: 2.0 pv
Kurssia ei ole tällä hetkellä aikataulutettu. Ota yhteyttä ja sovi asiakaskohtainen koulutus.

Tuotekuvaus

Lead Auditor -koulutuksessa täydennät ja syvennät Tehokas ISO 9001 auditointi -koulutuksessa saamiasi tietoja. Lead Auditor -pääarvioijakoulutuksen viitestandardina käytetään lähinnä ISO 9001 -standardia. Erityisesti ISO 9001 -standardissa on ilmaistu vaatimus, että arviointia tekevien henkilöiden tulee olla valmennettuja ja päteviä. Tämä koulutuskokonaisuus vastaa nähin vaatimuksiin.

Lead Auditor -koulutuksen painopisteet
 • arviointikohteiden suunnittelussa
 • loppuraportin laadinnassa
 • loppukokouksen pitämisessä
 • haastattelutekniikan hiomisessa
 • aiheiden käsittelyssä esimerkkien ja harjoitusten avulla

"Lead auditor -koulutus oli varsin selkeä, ja teoria ja käytäntö vaihtelivat mukavalla rytmillä. Harjoitukset ryhmissä olivat lyhyitä ja ytimekkäitä - siitäkin tykkäsin."

Toisena päivänä suoritettava kirjallinen loppukoe kattaa Tehokas ISO 9001 auditointi ja Lead Auditor -kursseilla käsitellyt asiat. Kurssin hyväksytty suorittaminen edellyttää molempien kurssien käymistä ja kokeen läpäisemistä.

Lead Auditor -koulutuksesta pätevyys pääarvioijana toimimiseen

Lead Auditor -koulutuksen hyväksytty suorittaminen antaa valmiudet toimia pääarvioijana sekä sisäisissä että ulkoisissa auditoinneissa.

Tehokas ISO 9001 auditointi ja Lead Auditor -koulutuksien yhteissisältö vastaa kansainvälisiä auditointikoulutuksiin kohdistuvia vaatimuksia.

Hanki nyt pääarvioijan pätevyys sisäisiin ja ulkoisiin auditointeihin ilmoittautumalla mukaan käytännönläheiseen Lead Auditor -pääarvioijakoulutukseemme!

Hyödyt Lead Auditor -koulutuksen hyödyt
 • Vahvistaa ISO 9001 sisällön osaamista
 • Auttaa sisäistämään auditointiprosessin
 • Opastaa kommunikoimaan tulokset selkeästi asiakkaalle tai toimeksiantajalle
 • Syventää osaamista auditoijana pääarvioijatasolle
 • Vastaa ISO 9001 -standardin vaatimuksiin arvioijan koulutuksesta ja pätevyydestä
Sisältö & aikataulu Lead Auditor -koulutuksen sisältö ja aikataulu

1.päivä klo 9.00 - 16.00

 • Arvioijan / pääarvioijan pätevyysvaatimukset, pätevöinti ja pätevyyden ylläpito
 • Auditoinnin suunnittelu ja laajuuden määritys
 • Auditointitekniikat ja tarkistuslistat
 • Haastattelutekniikka
 • Auditointikäynnin suunnittelu

2.päivä klo 8.30 - 17.00

 • Poikkeamien raportointi
 • Harjoitusauditin suunnittelu, suorittaminen ja raportointi
 • Loppukokeen valmistelu
 • Kirjallinen loppukoe
Materiaalit Lead Auditor -koulutuksen oppimismateriaali jaetaan oppimisympäristön kautta.
Koulutuspaikka & toteutustapa

Excellence Finlandin etäyhteydellä järjestettävät koulutukset toteutetaan osallistujille maksuttomilla ohjelmilla (Teams, Zoom). Osallistujat saavat tiedon käytettävästä ohjelmasta sekä linkin koulutukseen tervetuloviestin yhteydessä.

Lähikoulutukset järjestämme Excellence Finlandin tiloissa osoitteessa Keilaranta 8, 02150 Espoo.

 • 28.-29.3.2023 (etä)
 • 19.-20.9.2023 (lähi)
 • 28.-29.11.2023 (etä)
Kohderyhmä

Lead Auditor -pääarvioijakoulutus soveltuu henkilöille, jotka tarvitsevat syventävää tietoa auditointien suunnittelusta ja toteuttamisesta. Näitä ovat esimerkiksi henkilöt, jotka suorittavat tai johtavat yrityksen ulkopuolelle suuntautuvia ns. kolmannen osapuolen auditointeja tai toimittaja-arviointeja. Lead Auditor -koulutus on tarkoitettu erityisesti niille, joiden tavoitteena on tulla rekisteröidyiksi auditoijiksi.

Koulutusryhmän koko on enintään 20 osallistujaa.

Kouluttajat

Elina Mäkinen, asiantuntijapalveluiden päällikkö, Arter Oy.

KM Elina Mäkinen on toiminut vuodesta 1997 laadun ja toiminnan kehittämisen tehtävissä. Hänellä on laaja tietämys erilaisten arviointien-, laatu- ja innovointityökalujen sekä laatujärjestelmien hyödyntämisestä organisaatioiden kehittämisessä. Käytännön kokemusta on kertynyt kymmenissä suomalaisissa yrityksissä ja julkishallinnon organisaatioissa.

Kokemuksia

"Pidän Elinan tyylistä kouluttaa ja siitä että hän osallistaa osallistujia myös osallistumaan keskusteluun. Myös niitä, jotka eivät ole ensimmäisenä äänessä."

"Innostava, osaava ja aiheeseen paneutunut Elina, joka veti koulutuksen varsin laadukkaasti ja jämäkästi, ollen kuitenkin kannustava ja tsemppaava. "

"Aineisto oli selkää ja tuki oppimista. Excellence Finlandilta tuli infot ja linkit hyvin ja täsmällisesti, Teams toimi mainiosti ja verkkoympäristökin oli selkeä."

"Koulutuksessa oli ihmisiä, joilla oli kokemusta auditoinneista. Elina nosti hienosti heidän kokemuksia ja osaamista esiin. Keskusteluiden avulla asiat syvenivät ja selkiytyivät."

"Kouluttajan läsnäolo oli huikeaa. Vaikka koulutus oli Teamsin kautta, ei sitä huomannut."

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Myöhemmin kuin 14 vrk ennen kurssia tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssin hinnasta. Jos varattu paikka jätetään peruuttamatta, veloitamme koko hinnan. Jos olet estynyt osallistumasta, organisaatiosi voi vaihtaa osallistujaa kuluitta ilmoittamalla siitä Excellence Finlandille ennen koulutuksen alkua.

Yhteystiedot

Mikäli organisaatiostasi on osallistujia vähintään kolme, pyydä ryhmätarjous!

Leena Huotari

050 5513 663
leena.huotari@excellencefinland.fiPeruutusehdot
Mikäli ilmoittautuja ei pääse kurssille, voi hänen sijastaan tulla toinen henkilö. Mikäli ilmoittautumisen peruutus tehdään vähemmän kuin kaksi (2) viikkoa ennen kurssin alkua, veloitamme toimisto- ja varauskuluina 50% kurssimaksusta. Mikäli ilmoittautunut jää saapumatta kurssille ilman peruutusilmoitusta, veloitamme koko osallistumismaksun. Kurssimateriaalin toimittamisesta oppilaalle peruuntumistapauksessa veloitamme lisäksi 100 EUR. Peruutusmaksut veloitetaan myös sairastapauksissa.

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!