PeopleCert DevSecOps eLearning 12 months + suomenkielinen opetus + Exam

Julkaisija: Wakaru Oy
Tyyppi: eLearning | Kesto: 12.0 tuntia
PeopleCert DevSecOps eLearning 12 months + suomenkielinen opetus + Exam
1.00 Kpl
PeopleCert DevSecOps eLearning 12 months + suomenkielinen opetus + Exam eLearning (kesto 12.0 tuntia)
895,00 €
+ alv. 24%.

Tuotekuvaus

Valmennus esittelee osallistujille, miten tietoturva voidaan sisällyttää modernilla tavalla ketterien sovelluskehitystiimien toimintaan. Valmennuksen jälkeen osallistujat tunnistavat nykyaikaisen sovellustietoturvan avainperiaatteet ja -käsitteet sekä tiedostavat hyödyt ja keinot integroida tietoturva osaksi ohjelmistokehitysprosessia. Vaikka DevOps-toimintatavan perusoletus on ohjelmiston kehittäminen ja ylläpitäminen itse, niin kurssin tietoturvaideat ja -periaatteet ovat yhtä lailla hyödynnettävissä organisaatioissa, joissa hallitaan muiden kehittämiä sovelluksia tai ostetaan niitä vielä isompina kokonaisuuksina palveluina. Kurssin jälkeen osallistuja pystyy työskentelemään tehokkaasti DevOps-tiimin kanssa tai sen johtavana jäsenenä analysoimalla ja soveltamalla näitä taitoja ja tietoja.

Valmennuksen jälkeen osallistujilla on hyvät valmiudet suorittaa PeopleCert DevSecOps -sertifiointitesti.

Tavoite

DevSecOps-tason kurssilla ehdokkaat syventävät käsitteitä, termejä, periaatteita ja työkaluja, joita DevSecOps-lähestymistapa käyttää DevOps-toimintatapaan siirtymiseen liittyvän muutoksen selventämiseen, suunnitteluun, toteuttamiseen,  validointiin ja ylläpitoon tietoturvan näkökulmasta. Kurssi kertoo miten tietoturva voidaan viedä osaksi tekemistä ja sovittaa yhteen kehittämisen, tuotannon ja koko palvelun/tuotteen arvontuottamisen kanssa. Kurssi tarjoaa paljon oivalluksia ja näkökulmia nykyaikeisiin tietoturvauhkiin sekä laajan joukon tekniikoita ja lähestymistapoja, joilla sovelluksista ja palveluista, joita ne tukevat, voidaan tehdä turvallisia tehokkaasti ja oivaltavasti. 

PeopleCert DevSecOps -sertifikaatin haltijat pystyvät osoittamaan tietämyksensä, ymmärryksensä ja käytännön soveltamisensa seuraavista asioista: 

  • DevSecOpsin keskeiset ominaisuudet, olennaiset taidot ja parhaat käytännöt 
  • Tietoturvan, kuten tietojen luottamuksellisuuden, eheyden ja saatavuuden, todelliset vaikutukset ja tarve 
  • Puolustautuminen tietoturvaa uhkaavia mahdollisia hyökkäystyyppejä vastaan 
  • Arkkitehtuuri ja toiminnallisuus suosituimmissa DevSecOps-työkaluissa nykypäivän jatkuvan toimituksen putkissa 
  • DevSecOpsin kolme kerrosta: tietoturvakoulutus, tietoturva osana suunnittelua, tietoturva-automaatio 
  • DevSecOpsin toteuttamisen perusperiaatteet

Kohderyhmä

Tämä valmennus on suunnattu kaikille, jotka haluavat tulla tehokkaaksi johtavaksi jäseneksi DevOps-ympäristöön sekä kehitysryhmän jäsenille, jotka haluavat osata tietoturvanäkökulman asiat osana kehittämistä. Kurssi sopii myös erityisen hyvin kehittäjille, joiden tehtävänä on olla kehitystiiminsä asiantuntijoita tietoturvan suhteen. Jokaisessa kehitystiimissä pitäisi olla henkilö, joka tietää vähintään tämän kurssin laajuuden verran tietoturvasta. 

Kurssin osaamisen mittaavan sertifiointitestin onnistunut suorittaminen todistaa todistuksen muodossa, että henkilöllä on hyvä DevSecOps-tietämyksen taso ja vankka ymmärrys DevSecOps-käytännöistä eri työkalujen avulla ja että he pystyvät soveltamaan niitä jokapäiväisessä työssä, johon liittyy DevOps-käytäntöjä. DevOps-taitojen ja -tietojen perustason kattaa PeopleCert DevOps Fundamentals -taso. 

Esitietovaatimukset

Valmennukseen suositellaan ja kurssisisältö olettaa osallistujien omaksuneen PeopleCert DevOps Fundamentals -kurssin asiasisällön. Muodollista koulutukseen osallistumisen tai sertifioinnin esitieto/ennakkovaatimusta ei ole. 

eLearning 

  • n. 11 tuntia tallennetta kurssin luokkamuotoisesta etävalmennuksesta esitettynä suomeksi + kertaustiivistelmätallenne. Valmentajana toimii Wakarun kokenut DevSecOps-sertifoitu valmentaja Lari Peltoniemi.
  • Viralliset koulutusmateriaalit englanniksi: esitysdiat (n. 250 diaa) + kirjan muodossa oleva opetusmainen jäsennys opittavasta alueesta , harjoitustentti, tutkintovaatimukset, virallinen sanasto.   
  • Sähköinen versio harjoitustentistä

Osaamisen todistaminen sertifioinnilla

Monivalintatentti, 40 kysymystä
Läpipääsyraja: 28/40 (70%)
Tenttiaika: 60 min (+ kielilisä 25% ei-natiivikielellä olevasta tentistä) = 75min
Ei oheismateriaalia
Vaatimustaso: Bloomin taso 1 -4

Valmennuksen aikana suoritettavat harjoitukset valmentavat samalla osallistujia kurssin jälkeen suoritettavaan sertifiointitestiin. Tarkemman tiedon toteutuksen tentistä näet koulutussivulta ja kutsussa on tiedot erikseen tenttityypin mukaan:

Suosittelemme vahvasti käyttämään etänä tehtäviin sertifiointitesteihin omaa kannettavaa tietokonetta tai yrityksen hallinnoimien tyäaseman tapauksessa pyytämään adminoikeuksia kokeen suorituksen ajaksi. Etänä tehtävän kokeen aikana käytettävä ohjelma tarvitsee kameran, mikrofonin, näytön ja näppäimistön seurannan oikeudet. 

Etävalvottu onlinetentti: Saat tenttivoucherin, jonka avulla voit varata itsellesi etävalvotun, omatoimisesti suoritettavan online-tentin. Tentti suoritetaan omalla koneella. Rekisteröintiohjeet löydät täältä [JI1] ja seikkaperäiset ohjeet tenttiä varten: Windows[JI2] , Mac. Huomioithan voimassaoloajan saamastasi Peoplecertin viestistä.

Katso myös

DevSecOps webinaarit oppiasta: 

Lari Peltoniemi: DevSecOps - Miten saada tietoturva luonnolliseksi osaksi kehittämistä 

Luokkakurssitoteutukset samasta kurssista.

Muut Wakarun PeopleCert DevOps eLearningit Oppiasta.

 

Oma koulutus tai tapahtuma Oppia.fi:hin?

Ota yhteyttä!